Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Videung och Samarkand

 

Funderar ibland

på ett Samarkand

någonstans bortom

vardag och vana

 

på ständig sol

i en vilostol

med en läsvärd bok

om Nirvana

 

på ost och vin

vid en damm så fin

med kvinnor och sång

hela tiden

 

det tänker jag på

när dagen är grå

och det enda som blommar

är viden

 

 

Ett Samarkand

i ett främmande land

är en dröm att dela

med andra

 

men drömmer vi

kan den drömmen bli

till en väg

att börja vandra

 

fast när vi går

till sist vi står

kanske ändå där

vid liden

 

och knackar på

en stugdörr grå

nära skogen

med blommande viden

 

 

Funderar ibland

på ett hav och en strand

och går min stig

ner till hällen

 

och tänker på

mitt paradis då

i den grånande

kyliga kvällen

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-18 09:01



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
andningsoaser
förmedlar du
den vackra väven i varpens trådar
din stämma rör vid tyngd
grå ler
i skimmerljus
2016-04-18

    ej medlem längre
Du sätter drömmar och tankar på pränt med en sån briljans. Det finns ett så ljuvt vemod i den sista strofen. Det finns en längtan....
2016-04-18

  Minkki VIP
förtjusande, just så drömmer man ofta. Har du läst Jascha Golowanjuks Min gyllne väg från Samarkand?
2016-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP