Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om den fåfänga ytpoleringen, och med ett tack till Sorunda-Pelle som ÄR en äkta strumpfilosofen


Strumpfilosofen

VAD

Vad gör vi med våra strumpor,
vad gör vi med våra liv ?
Vi låter dom tvättas och torkas
nästan som tidsfördriv

Vi låter dom tumla sig varma
och parar dom två och två
fast ibland när vi tar dom en morgon
har dom blitt flera ändå

Förr samlade man uti lador
nu är det i askar och fack
vi stuvar och organiserar
men till sist har vi inte ett smack

Postischer och damasker
kravatter och stövelskaft
allt går att skaffa och fixa
och det mesta har vi faktiskt haft

handväska från Honolulu
och dockor från Barsebäck
klicka bara på nätet
så kommer det lätt som en plätt

Du som satsat på matchande kläder
och var suveränt korrekt
tänk
om det inte finns nån stilmedalj sen
när jorden är död ,  och släckt
tänk vad fräckt




Bunden vers (Rim) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-19 21:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Strumpor är som livet självt i miniatyr.
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP