Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existens i nuet

Nu tänder vi ljusen
det är så mörkt och kallt
vi tar varandras händer
och glömmer bort allt
tristessen i vardagen
den är ingenting att ha
älska under stjärnors ljus
då känns allting bra

Nu håller vi varandra
och somnar en liten stund
tillgiven var känslan
byggd på kärlekens grund
tiden får stå stilla
ett litet, litet tag
berörande för oss två
och för framtidens lag

Nu sopar vi bort löven
rent kring vår dörr
lägger saker bakom oss
det som varit förr
färggranna var de
men nu finns de inte mer
det går inte spara
det som ingenting ger

Nu släcker vi elden
för natten går mot dag
jag vill att du stannar
för själen min är svag
du kan bli drottningen
för vårt eviga liv
existensen för nuet
och framtidens driv

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 656 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-04-21 21:06



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Varmt och berörande!
2016-04-23

    ej medlem längre
Vackert och kärleksfullt och fint rimmat.
2016-04-22

    Dan Myrbeck
Vackert skaldat.
2016-04-22

  Kjell Åhsberg
Fin hyllning till kärleken.
2016-04-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt berör själ och hjärta med bra budskap och kärleksrikedom.
2016-04-22

  Sofhia Wirström
bra råd
att ta till sig
varma rader
värmer det inre
2016-04-22

  Ljusletaren
Kärleksfullt fint/ kram
2016-04-22

  Fem hjärtan VIP
Vackra och berörande rader!
2016-04-22

  Ninananonia VIP
Varmt vackert och berörande...
2016-04-22

  Ingrid Trolle
Ditt varma hjärta
som här, liksom alltid,
formar de vackraste
dikter man får läsa
önskar jag mycket
kärlek och lycka i
kommande dagar

2016-04-22

  Maria Sundelin VIP
Bra råd
Kramar
2016-04-21

  Sommarina VIP
Sorgligt. Vackert
2016-04-21

  Gisela Nordell
ömsint om det svåra och acceptansen av det nya, varsamt lägga det oviktiga bakom sig och bejaka kärleken som det enda viktiga, jag tänker "störst av allt är Kärleken"
2016-04-21

    ej medlem längre
Skrivet med så mycket hjärta.
2016-04-21

  Änglaögon
Ny dag, nytt hopp och ny glädje sägs det ju och det finns alltid en möjlighet att börja om...
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO