Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trandans

 

Det händer ibland

att tranor landar

på vårens åker

 

att himlen är en dikt

i bläck och bladguld

och dagen heter torsdag

 

att jag tänker

och alltså är jag till

och världen likaså

 

 

Då tar tiden

min högra hand

och läser linjerna

 

som funnits där

sedan dagen

när ljuset föddes

 

och jag själv var

pojken som skrek

mig in i världen

 

med ödet länkat

i kropp och hud

och i ett bultande hjärtas klocka

 

 

Nutid, framtid:

vägen löper

över tranornas ryggar

 

genom molnens port

till nätter av andning

och dagar av calvados

 

till en färd längs handens

växande delta

av bäckar och floder

 

som för bort

som för hem

till närhetens kristallglas

 

 

Stunden speglas

i ögon

som inte är mina

 

 

Finns, och dricker

din skål

en tranornas torsdag

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 519 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-22 16:29



Bookmark and Share


  Madelene Edlund
"och dagen heter torsdag" Torsdagar behöver ord och dikter. Finfint flöde. Heja!
2016-05-01

  aol
Underbart svingar du pennan till den finaste poesi,
2016-04-27

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men de va ju allri överraskande att int en där gunnars-trolle skulle nappa på traner å sånt för en däran gå int noe förbi ögerna som rör sä i skog å mark samt himlavalve
2016-04-22

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Skål för tranors torsdag
2016-04-22

  gunnnar nylund VIP
Finstämt, vi borde alla höja glaset lite oftare i en skål och tacka för livet.
Bra vetja!!

2016-04-22

  DominiQueen
Ååå den vackraste skålen jag någonsin hört, Gudomligt vackert, gudomlig närvaro i Dina ord... Skål min älskade sinnlige vän... Skål!!!

Tack.
DominiQue
2016-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP