Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skapar vi världens undergång?


Apokalyps?

Det talas och filmas allt oftare om den mänskliga civilisationens kommande undergång. Och det är inte särskilt svårt att föreställa sig ett antal olika
undergångsscenarier - plötsligt uppkommande eller under lång tid smygande.

Frånsett det oundvikliga slutet om några miljarder år när solen är slutkörd är det dock svårt att se att någon undergång måste ligga närmare i tiden. Undergång är i så fall ett mänskligt val, t ex att kriga och döda, i stället för att satsa resurser på att skapa betingelser för överlevande.

Tänkande och tal om undergång kan på olika sätt skapa en självuppfyllande profetia. Till exempel hindra oss att se och utveckla andra möjligheter - hindra oss utveckla mer långsiktigt tänkande. Hindra oss smälta ner vapenarsenalerna.
Undergångstänkande kan bidra till att förstärka undergångsbeteenden. Efter oss undergång, så varför bry sig...




Övriga genrer (Essä/Recension) av boen
Läst 190 gånger
Publicerad 2016-04-23 15:09



Bookmark and Share


  Bengt VIP
En lite för dyster tanke kanske?
2016-04-23

  Jim 3,5
Det här med världens undergång är nog de flesta medvetna om. Men kapitalismen ligger mer i tiden än ansvar, solidaritet och moral, tyvärr.
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen