Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Döden tänkte jag mig inte alls, för hur skulle det ha sett ut ?


Vax eller marmor


främmande bitar i livets plocklåda
är tröstord

så fel eller felvända

trösttankar
tokvridna

mors stjärna slocknade
hon förvandlades till marmor
gråblå skimrande stark och förståndig

fars stjärna slocknade
han förvandlades till gul vax
mjuksnäll och stilla 
mild och lyssnande
stöttande

där kom bekräftelse på färganalysen
den där om årstidsfärger från 70talet

så bra människor och så vackra blommor

sen var det papper och papper
och saker och saker

och alla kläder att skänka bort

färgmatchade 
till vilken nytta

bokföring
estetik

tafatthet i bilden av en plocklåda
tomhet är också sorg

stor tom plocklåda
ingenting passar
nånsin mer
i hålet




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-24 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP