Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska hemlösas nya nationalsång

 

Vi lider
vi lider
Det svider
det svider

Vi står inte ut
vi ser inget slut
Svensken är stum
helt enkelt dum

Vi lider
vi lider
Det svider
det svider

Svensken vägrar förstås
titta på oss
Se att vi finns
kastar sin ögonlins

Vi lider
vi lider
Det svider
det svider

Vi fryser osynliga
trots att vi är oskyldiga
Betalar flyktingkatastrofer
jobbskatteavdragsutgifter

Nuon-affärer
växande barriärer
Skattesmitande väskor
politiska festvätskor

Vi lider
vi lider
Det svider
det svider

Aldrig tar det slut
hela tiden laddas nytt krut
Som landar på oss
svenska hemlösa förstås

Trettiofyratusen eller mer
sjunger ingen nationalsång mer
Svenska fanan
visar oss den ekonomiska faran

Snart får vi sällskap
i vårt utanförskap
Tillsammans kommer vi sjunga
så att hela Sverige kommer gunga

Vi lider
vi lider
Det svider
det svider




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-25 22:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bild: Klara fakta från regeringskansliet som inte går att bortförklara! Tydliga tecken på samhällets orättvisa fördelningspolitik och vägran att bistå de utsatta!
Bra dikt som borde få alla att inse sanningen!
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP