Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnesnärvaro





Fingret söker
Känsligt över hud

Letar och avläser
Som i ett kartblad

Kroppen är en rullstenås
Av fjärilar backsippor.

Små gölar och stenbumlingar
Med glömskans gröna
Mossmössa ovanpå.

Och i stillhet doftande tillsamans
som den skiraste Liljekonvalj lund
Om Sommarnatten

-Finner jag
din själs skattkammare
men låter det bero,
Glimmra ifred

För om man tömmer
Den andres Skatter.

Vad finns då kvar hos
Den älskade att njuta
Och längta till. ..

Dessa dina hemliga
Utsökta kärleks
Smarager du visat mig

Som ingen annan vet
någonting om. .,









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-26 03:56



Bookmark and Share


  Ulf Ekeram
Att i dina dikter få följa handens vandring över hud - en människas eller jordens -
är en sinnesnjutning att bara tacka för. Sol över dig. ulf
2016-04-26

  Bossepoet från Österbotten
vacker skaldekonst
det doftar vår
2016-04-26

  i af apa
den känns
som sinnesnärvaro.
tack!
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP