Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att ha en kropp eller vara en

Du ska komma till en punkt när allt är kropp
kropp att transportera
kropp att reparera
kropp som värker och som strejkar
med små försmädligheter

Du ska komma till en punkt där du ska inse att du inte har en kropp
men den har dig
i kniptångsgrepp

Du ska komma till en punkt där du ska tänka
- det bästa med en kropp är dagar då den knappast känns

Hur annorlunda mot den kropp du minns
den ställde krav
den tog och gav
nu är den herre 
frågan är vad som blev kvar av det som kallas du




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 833 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2016-04-28 09:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är saklig, kraftfull och känns melankolisk. Jag tycker mycket om den! Särskilt
"Du ska komma till en punkt där du ska tänka
- det bästa med en kropp är dagar då den knappast känns"
2016-05-02

    ej medlem längre
En mycket stark text med stor igenkänning.
2016-04-30

  Ninananonia VIP
Kloka tankar om kroppen att ha eller vara..
Gillar..
2016-04-29

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Den dikten har ett suveränt perspektiv.
Stor igenkänning.
Ett gipsat ben är ett kniptångsgrepp.
Den uttrycker hela livets kroppsfilosofi
med några strofer. gillar
2016-04-29

    ej medlem längre
Go takt i texten. Tycker om den bitterskämtsamma tonen mycket. Känns som att många skulle kunna ha glädje av dessa insikter, hehe. Tack.
2016-04-28

  ULJO
Så är livets gång bara att acceptera. Bra skrivet
2016-04-28

  Magdalena Eriksson VIP
Sitter i väntrummet hos sjukgymnasten å läser ... Ler lite mellan raderna ??
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger