Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nietzsche


Jag satt och bajsade på hotellrummet.

Och min fru ville in i duschen.

Men jag satt och läste lite Nietzsche igen.

På toaletten.

Och om hans allt i genomträngande vilja till makt,
och hans betydelse för typ den moderna filosofin.

Och någonstans hade han även humor.

För det är humor,
att sitta på ett hotelldass i Amsterdam och läsa Nietzsche.

Och nu skall vi göra oss klara.

Och dra en cabbe till Dijkman Muziek.

På Rozenggracht.

För att jag skall köpa trumpinnar och en koklocka.

För att jag slog sönder min egen koklocka där hemma.

Och bånka av mig lite på något nice Tama set.

Och smeka alla Gibsons de har.

(De har, by the way, 800 gitarrer på Dijkman!)

Och när jag kliver ut på gatan igen.

Så har jag min fru med mig.

Nietzsche.

Och trumpinnar.

Och kanske ytterligare en gitarr.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 247 gånger
Publicerad 2016-04-28 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP