Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gråa färgen

 

Varför den gråa färgen finns?
Är det för sånt som aldrig görs
som aldrig hinns, eller för sånt som aldrig finns?

När kärlekslågan, som det heter, brinner het
men föremålet lyckas ignorera det

För vänskap som tar oförklarligt slut

och vännen bara går i dimman ut

När tåget stannat på en banvall för att stå
som tidens klocka  stel och grå

och ingen rättar till ett fel
det sätter verksamheten helt ur spel 

När tårars salt
gör huden stel


För tidig vår
när alla blommor tas av frosten

När dammet lagrar sig
och brevet stannar kvar på posten


När livet stannar, obegripligt, energin fallerar
då blir det gråa dagrar som står där och balanserar





Bunden vers (Rim) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-02 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP