Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllningsdikt till Gustaf II Adolf.


Hell dig, Götas konung

Hell dig, Götas konung!
Du störst av Sveas söner,
Som genom farors storm -
Ärekrönt vårt älskade land.

Gud välsigne dig och -
Fäderneslandet genom dig.
Se fanborgen blossa,
I dina segrars glans.

Din Gloria än talar,
Uti ynglingars bröst.
Må ditt minne uti Norden,
En vård evigt förbli.

Ack Moder Svea, omhulda -
Den främste av dina hjältar.
Stolt må vi minnas,
Att Svensk du var.




Fri vers av Vedergällningen
Läst 429 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-05 22:55



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sweaer egho konung at taka og svae vraeke.
Lagman "Ali" ur västgötalagens diktament.
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Vedergällningen
Vedergällningen