Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller"Tips till Antirasisten"


Bara människa

Du kan inte bekämpa det onda
om du inte klargör för dig själv
och andra att du själv bär på
något ont

Den som gjort något ont
är människa precis som du
och alla vi bär på något ont

Acceptera det och klargör det
i stridens hetta
Då förgör du inte dig själv

Om du dömer den andre till evig ondska
måste du nämligen gå
hela den fruktansvärda vägen
i ditt straff
vilket gör dig till monster

Eftersom vi är flockdjur behöver
du inte bråka med den värsta illdådaren
utan istället tala till följarna

Exponera handlingar och trender
men visa alltid att du själv
också är gjord av brister

För du är bara människa




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-06 12:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
alla är vi svaga ensamma med oss själva. man bör vara försiktig döma den andre.
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner