Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En cigarett

Natt.
Ljusa kvällar når inte hit, vill inte in.
Vill vara mörk.
Stannar uppe för att invänta det omslutande svarta.
Glöden pulserar i takt med andetagen.
Röken försvinner i mörkret.

Varje andetag ger smärta.
Varje andetag ger lindring.
Ger acceptans.
Det finns inget att hoppas på.
Vetskapen är svår.
Att klamra fast vid en dröm är en dåres misstag.

Att älska förbjudet är dårskap.
Som bränsle på en svalnande glöd.
Det kommer bränna hårt.
Men att brinna kan vara befriande.
Låta lågorna slicka rent djupa sår.
Men vem kan släcka elden?

Vem kan ta bort smärtan?




Fri vers av Ida C Nilsson
Läst 354 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-07 23:12



Bookmark and Share


    Jim Friberg VIP
Förr brände man ner byar för att hindra smittohärdar, och sen gav man sig vidare. Ärrade av upplevelsen, men vid liv. Och som Private Joker sa "De döda vet bara en sak, att det är bättre att vara vid liv.

Du är bra. Lite oväntat språk, och det är bra.
2016-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Ida C Nilsson
Ida C Nilsson