Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tid och otid, några reflexioner över tidens gång och vår förmåga till orientering inom och utom tiden.


Tid


för en som frågar


vad är tid
en siffra i kalendern

eller är det vi som är tiden?
för att vi är materiella?

för en som målar


vad är tid
en ängel öppnar moraklockan och stiger ut
tar sävligt fram en nyckel
och börjar vrida

för en som plåtar


vad är tid
ljuset ligger kvar minuter längre
på pudersnön
så ökar kraften
då blir tiden till styrka

för en som reser


man öppnar grinden efter 30 år
bara häcken är högre, huset detsamma
poolen glittrar tidlöst
en tidsresa
glädjesorg

för en som minns

saknad läker
kunskaper blir självklara
länder kommer närmre
vänskap stärks
ensamheten ökar
men ibland
alla pratar fortare

eller är det också jag?




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-08 22:04



Bookmark and Share


    99knivesinside
glädjesorg <3
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP