Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Solstrale… 2015 maj på Runö Näsudden…


Ute har blivit det nya inne

 

 

vi hastar ut till parkerna

ängarna fälten stränderna

vi rusar till balkonger terasser

uteplatser bryggor trappor

 

 

vi lämnar sängar soffor stolar

vi struntar i tvätten städningen

vi ger upp alla projekt planer mål

för vi ger oss ut innan allt tar slut

 

 

vi älskar solen liksom gräsmattan

där på torg på bänkar i stentrappor

liksom i klasar flockas vi i massor

vi tågar ut ur instängdheten ut i solen

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-05-09 21:29



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Solsamlare från norden, liksom instängda i fyra månader av mörker så skyndar vi mot ljuset och värmen. Sitter som en flock med skator på uteservering och sörplar solsken! Fint!
2016-05-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - att vistas ute så mycket man kan, så länge det är möjligt, har alltid varit min stile. Numera blir det tyvärr inte så mycket pga omständigheter. (Men man har iaf levt fullt ut en gång)
2016-05-16

    Dan Myrbeck
Jag är förvånad att folk här i Linköping sitter på uteserveringarna även om det är kallt!
2016-05-11

  M.Eta
Vår bästa tid är nu! Allt blir lättare när solen skiner! Fint tolkat!
2016-05-11

  mike irow
subtila miniatyrporträtt...poetiska,vackra
2016-05-10

  Solstrale VIP
Tack för alla underbart fina kommentarer! Värmer fint! Ni är fulla av visdom! :)
2016-05-10

  Fem hjärtan VIP
Härligt!! Ja det gäller att passa på att njuta nu när sol och sommar äntligen är här!
2016-05-10

  ULJO
Ljuvligt skrivet
2016-05-09

  Ninananonia VIP
Härliga rader :)
2016-05-09

  gunnnar nylund VIP
Många invandrare förstår inte denna
solhysteri, på vår och försommar...
som vi Svenskar drabbas av. En del
kallar oss ormar, som sökt sig ut i
ljuset... från stenkummeln.
Ja, det ligger en del sanning i den
uppfattningen.... faktiskt.
Men visst f.n dyrkar jag solen ändå!
2016-05-09

  rondell
Härligt! Njut av solen och försommaren!
Låter underbart!
2016-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP