Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen behöver närvarande föräldrar

 

Igår när jag satt på spårvagnen kom det in en pappa med sin dotter i en barnvagn. Dottern klämde sig på fingret och försökt få pappans uppmärksamhet. Pappan var frånvarande och kollade in i sin telefon. Under tiden försökte dottern få pappans uppmärksamhet och grät hysteriskt. Dottern försökte få min uppmärksamhet och jag log mot henne men hennes pappa kollade fortfarande ner i mobilen. Hur länge ska det här pågå?

 

Barnen behöver skydd och omvårdnad. Föräldrarna ska se till att barnet står under kontroll för att barnet inte skall kunna skada sig själv. Föräldrarna ska vara delaktiga för att kunna förbereda och lära barnen vad som är rätt och fel samt det som är till nytta till dem och det som är till skada för dem. Det är mycket svårt att lyckas med det uppgiften om man alltid prioritera mobilen framför sina barn.

 

Barn behöver ett bättre band med sina föräldrar. Flickan behöver pappas uppmärksamhet, barn behöver det för att kunna utvecklas både fysiskt och psykiskt. När pappan ignorerar sin dotter känner hon ingen trygghet och detta kan leda till ett sämre förhållande med sin pappa. Den lilla flickan behöver kunna lita på sin pappa och kunna veta att han hjälper henne i fortsättningen. Om flickan växer upp med en pappa som glor i mobilen hela tiden leder det till att det blir normalt i flickans ögon och hon riskerar också att bli en förälder som väljer telefonen istället för sina barn.

 

Att tillgodose barnets behov. Barnets föräldrar har ett ansvar att vara lyhörda för barnets signaler, känslor och åsikter. Barnets liv ska vara ur barnperspektiv så att det blir bäst för barnet och detta ska föräldrarna se till att barnet får. Pappan var inte lyhörd för sin dotters signaler och känslor och detta tillgodosåg hon hos mig istället för hos pappan. Det ska inte behöva var på det sättet. Alla barn förtjänar att få bekräftelse av sina föräldrar dem ska inte behöva söka bekräftelse hos främlingar.

 

Jag tycker att det var väldigt dumt av pappan eftersom han inte ger ut varken uppmärksamhet eller bekräftelse till sin dotter vilket leder till att dotter blir besviken på sin pappa och dem får ingen nära relation med varandra vilket kan leda till dåligt månde hos dottern i längden. Jag tycker ytligare att föräldrarna måste bry sig mer om sina barn och vara mer lyhörda och uppmärksamma genom det får vi ett bättre samhälle med barn som har starkare självkänsla och självförtroende.

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2016 - 05 - 10)

 

 

 

 




Prosa av Arnela
Läst 515 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-10 17:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo.
2019-02-02

    ej medlem längre
En bra text om något viktigt att se sina barn
2017-09-16

  Respons VIP
Klok ord!
2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela