Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomhet o brustet hjärta

Han kom en gång
bland notblad
Bland syrener
Med doft av kärlek och humledrömmar
Han kom en gång
hjärtat svällde i din barm
Hans hand var varm

Hans famn-din borg
hans leende - din eld
Hans toner virvlade och var han gick
Miljoner stjärnfall
i din blick

Ni dansade den sommaren
och tusen
Åter tusen fler
Tills alla skavsår tonat ner...

Då kom en dag
från ingenstans
Men ändå från så nära
En sagas onda fe
strödde bländesand och giftigt log
tog hans själ så listigt,
drog

Han kom en gång
och så kom hon
Din minneslyckoask de stal
lämnade en vissen ros
och all helvetens kval

Vintern spreds
kylan ock
Mörkrets tjocka täppte till
En sekund, ett år
en evighet av sår...

Men någonstans och någon gång
när ögat ditt är vant
Så kommer du att se
Bli varmare
och åter LE





Fri vers (Fri form) av C Lupa
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-17 23:21



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vemodsvackert...
2016-05-17
  > Nästa text
< Föregående

C Lupa