Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett till våren


Snart den nalkas, den ljuva, sköna våren.
Friska dofter, knoppar och fågelkvitter.
Sinnet ljusnar och hela kroppen spritter
på barn, ungdom, på dem som är till åren

Hör; kossorna råmar, bräker gör fåren.
Hör; babyjoller, tjut och skolgårdsfnitter,
bäckar porlar, sjöarna fylls med glitter.
”Fan va vi är bra”! vrålar studentkåren.

Den tavla jag här, med ord, till er målar
är porträttet av en tid som föds på nytt,
en bild av längtan, av framtidstro och hopp.

En dröm om glass och fulla jordgubbsskålar,
en minnesboost då vår och sommaren flytt
och då höst och vintern sprids i våran kropp.





Bunden vers (Sonett) av C Lupa
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-12 06:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Välskriven text om våren, ser, hör och känner!
2021-05-12
  > Nästa text
< Föregående

C Lupa