Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rastlös

Tavelsamlare och rastlös, det gamla skolhuset
konfirmationsbibel brinken en glänta
fålehagen för rådjur

slitna människor skogsavverkning stenar
pyramider av mossbeklädda gråstenar
denna förbannelsens gåva
människor skogsfolk

kyrkan psalmsånger gudstjänst
någon som saknar ett kors att bära
vinter översnöad tystnad

ensamma kvinnors sparsamma
orubbliga lugna allt skimrar så som
dagg i minnet
tavlor för ögon och känsel.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Folke Folkesson
Läst 339 gånger
Publicerad 2016-05-24 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Folke Folkesson
Ulf Folke Folkesson