Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja ja, ganska politisk och saker, men jag behöver en text till poetry slamet i Uddevalla som handlar om fred och frihet i Europa, och jag funderar på att läsa den här dikten (fattar inte riktigt hur de tänker som ordnar det, men skit samma jag för läsa di


ropet från berget

viste hörde vi ropen
vi lyssnade och såg
ni sa
"Marcos är gay i san fransisco
svart i sydafrika
en palestiner i israel
en mayaindian på gatorna i san cristobal
en jude i tyskland,
en zigenare i polen ,
en mohawindian i quebec,
en pacifist i bosnien,
en ensam kvinna på tunnelbannan klockan tio på kvällen,
en bonde utan jord,
en liga medlem i slumen,
en arbetslös arbetare,
en olycklig student och
naturligtvis en zapaist i bergen"

Vi glades och sa:
"Vi är Marcos"
men om vi är Marcos
vart liger Chipas då?

Chipas blöder fortfarande
indiantårar
kurdistan är också
chipas
palestina är också
chipas
irak är också
chipas
tjetjeninen är också
chipas
svergie är också
chipas
usa är också
chipas

vi är alla
zapatister
vi är alla
gay i san fransisco
vi är alla
svarta i sydafrika
vi är alla
mayaindinader i ciduad de munde
vi är alla
en jude i tyskland
vi är alla
ziginerare i polen
vi är alla
moahawk i quebec
vi är alla
pacifist i bosnien
vi är alla
den ensamma kvinnan på tunnelbannan klockan 22
vi är alla
jordlösa bönder
vi är alla
ligamedlemar
vi är alla
arbetslös
vi är alla
en olycklig student
vi är alla
zapatister i bergen
vi är alla
köttet på talriken
vi är alla
terrorister

fast inte alla
inte bush och blair
de är inte vi
persson och produi
är inte vi

de är något
helt annat
blundande döda
för världen
och ordet
solidaritet

-

viva zapata!
viva ezln!
viva la vita!
viva liberta!





Övriga genrer av virre
Läst 1057 gånger
Publicerad 2006-05-07 02:37



Bookmark and Share


    Capulet
tack virre för din åsikt ja blev lite irreterad men ja mena inget illa men en sak ja vill påpeka på din dikt:ropet från bergen har du skrivit lysnade istället för lyssnade så haha nu e vi kvitt:P
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

virre