Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illusion

En öm kyss
En längtande hud
Bakom ögonlocken är allt så klart
Den vackraste illusion
av fysisk närhet.
Vågar inte öppna ögonen

Illusionen av närhet finns
i ett liv utan ömhet
i ett liv utan kärlek
Är fantasin stor nog
att ersätta verkligheten?
Vill inte öppna ögonen

Stängda ögon ser ljus
i ett rum fyllt av kyla
En kall kår
en lätt smekning av en osynlig hand
Här är det tryggt.
Öppna aldrig mer ögonen




Fri vers av Ida C Nilsson
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-31 20:43



Bookmark and Share


  Gin83
Fantastiskt bra
Älskar slutet i varje stycke
Första stycket är favorit men som helhet är dikten också fantastisk
Passionerat och intensivt med oerhört mjuka perfekta formuleringar
Gillar skarpt

2016-08-16

    Jim Friberg VIP
Ibland känns det som att fantasier aldrig kan komma tillbaka.
2016-06-17

  Nils-Robert
Mycket tänkvärd dikt. Mycket fint skrivet.
2016-06-03

  Dennis Axelsson
Går att "ta" på känslan. Bra!
2016-06-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
väl fångad känsla
2016-05-31

    S.p.o.f
Bra fångat!.
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Ida C Nilsson
Ida C Nilsson