Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen från Ganges gryningar och från Värmlandsskogarnas somrar


Solfågel

 

Varje morgon solen

 

varje morgon elden

som skingrar natten

över flodernas flod

 

och väcker kvinnorna

i grändernas dunkel

 

 

Varje morgon båtar

och årtagen

och de dämpade rösterna

 

varje morgon

när världen vaknar

 

 

Vardagen långt borta

i ett land

med andra gudar

 

men solen bar jag

som fågeln i min ränsel

 

tills dagen var inne

för att släppa den fri

 

över hemlandets skogar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-02 08:30



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
underbart.
2016-06-07

  Minkki VIP
instämmer med Lena Själsöga - hittar inte ord, då är det bäst att tiga och bokmärka texten om hemvändandet
2016-06-03

  Lena Själsöga Keijser
vad finns att säga



oändligt
vackert

fyllt med dofter med ljud
2016-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP