Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan i natten


Jag sitter här ensam i natten och väntar.

Huset är alldeles tyst.

Sånär som på ljudet från någon reprisfilm i gästrummet.

Jag gäspar emellanåt.

Och jag är mycket trött på många sätt.

Men det bekommer mig inte.

Jag väntar bara på att min dotter skall ringa.

Så att jag kan hämta hem henne från studentfesten.

Den tjejen skall inte åka spårvagn hem.

Inte heller taxi av någon sort.

Hon skall åka hem med sin Pappa.

Och när jag vet att hon ligger trygg i sin egen säng.

Då kan jag somna.

Lyckligt vetande.

Att hon är tryggt hemma.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-04 00:52



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Fin omtanke !
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP