Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det som pågår bakom de vackra fasaderna?


Det är lite ansträngt här hemma just nu.

Men.

Disken är inplockad och det är dammsugit.
Det finns mat i kylen och vi har varit ute på återvinningsstationen.
Det finns pengar på kontot och räkningarna är betalda.
Bilarna är besiktigade, servade och tvättade.
Och posten har vi tagit in.
Fönsterna är putsade och gräsmattan klippt.
Och studenten gick fint med vackert väder.
Och gasolgrillen rengjord och gasflaskan bytt.
Soporna tömda och sängarna är bäddade.
Och glasbordet är rengjort.
Skjortorna inför arbetsveckan är strukna.

Och när någon ringer förställs rösten till glatt normalläge.

Men vad är det som pågår?

Här bakom de vackra fasaderna?

Där stämningen är som en tio ton tjock betongdimma.

Som inte ens går att spränga sig igenom.

Vad är det som pågår?

Jo!

Det är slutet som pågår!

För allt är ett under av självbehärskning.

Allt är ett under av självförnekelse.

När slutet smärtsamt pågår i mördande tystnad.

Bakom de vackra fasaderna.

Där kärleken dog.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-05 11:11



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Att sopa problemen under mattan är en svensk nationalsport !
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP