Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte så mycket en dikt som en egen version av låten "It ends tonight" (Cornbread Red) - Utgick från det som en mall, och gjorde det personligt


Inatt tar det slut

Grå betong, spårvagnars gång
Gator översvämmade av sot
Blåljus och skrik, kvällskalabalik
På denna hets finns inga bot

Skuggor blir större, träden färre
Vart försvann all ren luft
Väggar kommer närmre, sikten är sämre
Hur blev allt så tufft

Jag står inte ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut

Kommer hem, till där jag tror jag hör till
Men så fort du ser mig vänder du om
Om du ändå vill, förklara vad du vill
Vi är två i rummet men det känns tomt

Ljus försvinner, i mitt inre
Vart försvann all ren luft
Vill du ens vara med mig längre
Hur blev allt så tufft

Jag står inte ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut
Men jag har sagt det förut
Det måste finnas en väg ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut

Jag måste välja mitt eget liv
Ett bättre sätt än denna apati

Det är inte jag som är blind
Men jag var dum nog att våga tro
Att din kind mot min kind
Skulle fortfarande betyda nåt

Jag står inte ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut
Men jag har sagt det förut
Nu tar jag vägen ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut

Jag står inte ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut
Jag vet jag sagt det förut
Men inatt drar jag ut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut
Inatt tar det slut

Inatt, till slut
När jag tagit mig ut
Så tar det slut




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Stenbocken
Läst 352 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-06 00:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stenbocken