Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En typ av bekännelse, en historia om insikt i hur grå världen egentligen är - inte svart eller vit, och hur är även du kan vara ond eller god


Har du någonsin?

Har du någonsin legat på marken
Med blod från munnen, bildat en pöl
Vetandes att det inte var sista slagen
Jag har

Har du någonsin känt sådan skuld
Att du tagit morfars gevär i mun
Blundat, bett å tänkt att det är över om en sekund
Jag har

Har du någonsin byggt så höga murar
Att din själ fått växa upp i en skugga
Byggt av lögner, känslor satta i burar
Jag har

Har du någonsin stått framför spegeln
Sett Gomorra i ett öga, Sodom i det andra
Tänkt att du är motsatsen till en ängel
Jag har

Har du någonsin vaknat upp i en säng
Med någons kropp till vänster, en annans till höger
Krälat dig ur deras grepp, täcket, flytt som en usling
Jag har

Har du någonsin räddat livet på en man
Kanske på flera stycken
Fryst halvtihjäl, görandes vad du kan
Jag har

Har du någonsin haft en dröm
En känsla, en kärlek, ett hopp
Som omvandlar blodomloppet till en ström
Jag har

Har du någonsin tittat in i ögonen
På en döende vän, trött och lidande
Tackat för allt, sagt "Jag älskar dig"
Jag har

Har du någonsin hållit i henne så hårt
Din gråtande vän, darrandes i din famn
Hennes tårar genom sminket bildar spår
Jag har

Ack livet är inte så svart och vitt
En människa är inte god eller ond
Diffus är skillnaden på ditt och mitt
Det enda vi delar, är rätten till ord




Fri vers (Fri form) av Stenbocken
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-06 03:06



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En mycket stark text. Sista versens insiktsfulla slutsats är så bra.
2016-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Stenbocken