Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sju dagar om att vara utan den man egentligen vill ha (med en version på engelska jag skrev först)


Sju Dagar (Seven Days)

Ännu en ljummen sommarnatt
Med fantasier om vad jag borde ha gjort
Med ångest över allt jag faktiskt gjort
Utan dig

Ett sista bloss på en sista cigarett
Toner i hörlurar jag inte lyssnar på
Vittrar som glöden, gör mina drömmar få
Om dig

Ännu en främling i sängen
Låtsas sova när han beger sig, ut ur mitt hus
Ljuger för mig själv att jag ska sova av mitt rus
Utan dig

Hon frågar vad jag tänker på
En annan natt, hon har huvudet på mitt bröst
Hon märker inte att jag viskar med dov röst
"Inte dig"

En femte natt ensam på lakanet
För mycket av det goda, följer med gör det onda
Ensam utan en tanke på något att sona
Utan dig

En sjätte natt i en främling säng
Slut på förspel, slut på falskspel, slut på tur
Han sover djupt, jag känner tiden rinna ut
Med dig

En sjunde dag med maskerad
En sjunde kväll med att hålla upp en fasad
En sjunde natt så leder ändå min charad
Till en säng utan dig

———

Another chilly summer night
When I slowly awaken from this comatose state
I wish this evening hadn't ended like this, so late
Without you

A last drag, of a last cigarette, a second night
Tunes in my headphones I've stopped listening to
As the glow withers away, I realize what I've come to
A night without you

A third night, with a stranger in bed
Pretend to sleep whilst I hear him leave
Lie to myself, there will be no pain in my approaching dream
If it's without you

She asks what I'm thinking about
Another night, her head heavy on my chest
It's only my thoughts, not my lips, that digress
Thinking, "Not you"

A fifth night on my sheets
Too much of the good always ends with bad
Alone with my thoughts, which drives me mad
About you

A sixth night in a stranger's bed
No more foreplay, games or faux amour
He sleeps heavily, myself I abhor
I'm not with you

A seventh day of masquerade
An seventh evening, routinely pretending
And it has always the same ending
A bed without you




Fri vers (Fri form) av Stenbocken
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-01 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stenbocken