Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min egna version av Miss Li's "I heard of a Girl", om än väldigt fri tolkning..


En pojke, en flicka, en man, en kvinna

En pojke tar skydd från ett regn
Inne i en gammal busshållplats

Drömmer om en säng
Om ett rum i ett stort palats

Om att tvätta bort all skit
Och om att få äta sig mätt

Han kommer aldrig dit
Han är den siste av sin ätt

-

En flicka faller mot marken
En pöl av blod när hon lyfter sig opp

Tre flickor som omringar henne
Men inte en enda som säger stopp

Hon drömmer sig bort
Dit hjärtan är varma som en sommardag

Och där vintern är kort
Så vaknar hon till av nästa slag

-

En man går vid vattnet
Han har inte klippt sig på ett år

Han har ärr i ansiktet
Och hela armen är täckt av sår

Han har blivit tvingad att kräla
Genom livet likt som en mask

Trött på att behöva stjäla
Och älvens tystnad bryts av ett plask

-

En kvinna står i hallen
Hon darrar om sin upptagna hand

Instormandes kommer mannen
Kräver att hon ska ge sig eller käka sand

Han tvingar sig på
Och hon höjer upp sin kniv

Den träffar sitt mål
Men säg mig vem som tog vems liv




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Stenbocken
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-13 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stenbocken