Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet förra året under midsommar, med Kent's "Sverige" som inspiration


Midsommar

Vågorna slår mot en strand av sten
En lövsångare sjunger på en gren
En man i en utstyrsel så obscen
Ligger i gräset, och solar sina armar och ben

Stan är tom på bilar och folk
Som på vintern en fågelholk
Gatorna är tomma på smolk
På glasflaskor, skit och solk

Men vänta 24 timmar till
När vi ätit upp all sill
När glöden slocknar i vår grill
När bordsduken fläckas av spill

Vi överröstar grannarna bredvid
Dom hakar på i vår strid
Men den är alltid blid
Kom över om ni har tid

Skål, drick upp och njut
Låt mig höra era tjut
Ikväll ska alla få ett skjut
Innan midsommaren är slut

Välkommen till vår nationaldag
Där vi dansar som grodor ett tag
Innan spriten får ett övertag
Du i den klänningen gör mig svag

Vi dansar på en stenstrand vilt
Badar nakenbad, skriker hejvilt
I midnattssolen sveper vi in oss i en filt
Jag faller för dig, jag kysser dig milt

Välkommen till sommaren när den är som bäst
Till världens bästa fest
Där vi inte bryr oss vem som blir gäst
Eller vad som kommer hända härnäst

En kväll när vi firar våra liv
Skit i allt kiv
Det här är vårt nu
Nu finns bara jag och du




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Stenbocken
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-23 00:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stenbocken