Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så som du känner andra

känner du dig själv
Och så länge människor är goda emot dig
finns det ju ingen anledning att vara något annat
tillbaka än att vara ödmjuk och snäll
För livet är för kort för att hålla på och bråka och tråka
då någon får sig en smäll
Nej, nej, det passar sig inte för dig
För då vill du hellre pussas och kramas och gossa
med din mysiga tjej, Timotej
Helt okej
Bättre att slösa sin energi på henne
Hålla henne i handen
Vara en riktig Svenne
Men så älskar du ju henne så mycket
Bra mycket mer än farmors gamla vackra brosch
till smycke och spänne
Går inte att jämföra

Så som du känner andra, känner du dig själv
Och så länge folk är bussiga emot dig och de dina
så passar det dig
För du vill inte ha något bråk
Att någon gör illa sig
I alla fall inte där du bor
Lugn och ro vill du ha på ditt egna lilla stråk
där du har en liten kåk
Vilket är lätt att förstå
Bättre att förgöra osämja med ordens hjälp
i sådana fall
För det är ju därför som vi har skaffat oss
ett gemensamt språk...

Ken Cassel
8/6-2016




Fri vers av Ken Cassel
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-08 08:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Så som du vill att människor ska vara mot dig, så ska du vara mot dem"...det är väl så man säger...fin text...
2016-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel