Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta fram dina pärlor

När man levt ett tag ser man
mönstren som upprepar sig
i stort och smått.

Pyramid spelet, där de längst
ner ska ge och de högst upp
ska ta emot.

Arbetsmyrorna som drar hem
det värdefulla till stacken och
som vårdar och har omsorg om
det nya livet.

Om man lärt om sin historia
förstår man det man kommer
att möta på sin livsvandring.

Generationer bakåt har lagt
saker i din ryggsäck som ska
tas fram i ljuset och skärskådas.

Släng det som bara ger skuld och
skam. Där finns också pärlor som
kastats för svin och som glömts
eller aldrig vågat tas fram . De vill
bli belysta och få träs på en tråd
och hängas runt din hals.

Där kan andra se ljuset lysa och
skönheten för alltid bli din verklighet.




Fri vers av WyS VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-10 17:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur bra som helst, fin metafor!!
2016-06-13

  Lars Hedlin
En bra och livfull text!
2016-06-13

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan alltid dra nytta av det som hänt förut...fast konstigt nog verkar människan ha svårt att lära sig av det...tänkvärt i alla fall...
2016-06-12

  Ninananonia VIP
Klokord som jag gillar.. väcker tankar...
2016-06-12

  M:tin
Bra skrivet!!!!!!
2016-06-11

    ej medlem längre
Ja att lära är gåvan vi fick när Eva klokt nog fattade äpplets underbara kraft.
Men de flesta sitter fast i religionens behov att se kunskap som synd eftersom kunskap skapar frihet, och frihet gör maktgalna, likt Gud och hans supporters livrädda. WyS eventuella stänk av New age och nyandlighet är av godo medan Larz väg är bevisat ondskefull.
Så applåd till WyS text och ris till Larz kommentarer.
2016-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag lär av Honom som ÄR Livet.

New age och nyandlighet hör hemma på soptippen.

Så. Detta var det sista jag läste och kommenterade av den store konstnären och allvetaren WyS
2016-06-10

    ej medlem längre
Just så! *
2016-06-10

  WyS VIP
Den som känner skuld och skam, har redan blivit medveten och behöver ingen upprepning. Så lär livet om ont och gott!
2016-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Det finns skuld och skam som man ska känna.
2016-06-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP