Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig tidigare vaknat så här


Jag har aldrig tidigare vaknat av att några tror att de
äger sprinten till min handgranat.

Att de rent av tror sig hålla i sprinten.

Jag har aldrig tidigare vaknat av,
att de tror sig kunna hålla i min handgranat,
med fingret i sprinten,
och tro sig ha kontroll över mig.

Jag har aldrig tidigare vaknat av att inte få chansen att bevisa vem jag är.

Jag har aldrig tidigare vaknat av att vara så uttalat dömd på förhand.

Jag har aldrig tidigare vaknat av att jag har fått så lågt förtroende av någon.

Att jag skulle ut och köra ihjäl folk?!

Va!

Jag har aldrig tidigare vaknat av att vara så här intvingad i ett hörn.

Jag har aldrig tidigare vaknat av att någon tror,
att jag har en sådan enorm oförmåga.

Jag har aldrig tidigare vaknat av att så tydligt se,
att vissa inte ha sett det riktiga, hårda livet i vitögat.

Utan allt är en tes på ett papper,
som mer eller mindre omyndigförklarar mig.

Som om man stängt av alla 10 filer på MKAD:en runt Moskva,
utan möjlighet till passage.


Men jag kan bara meddela er vissa,
som tror sig veta så mycket om livet.

Att jag äger min egen handgranat.

Och endast jag själv håller i sprinten.

Och endast jag själv bestämmer,
om och när den skall osäkras.

Och endast jag själv bestämmer,
om och när den skall detonera.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2016-06-15 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP