Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jona

Valen simmar

i min mages hav

och tänker att världen

är oändlig

 

och valens namn

känner jag inte

och hans djup

kan jag aldrig nå

 

fast jag famnar

världens gränser

och lyssnar inåt

för att förstå

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-22 13:07



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fint och rent som andetag i ensamhet under träd
2016-06-23

    ej medlem längre
Mycket bra Peter!
2016-06-23

  lodjuret/seglare VIP
En del texter är så som en tröst
trots att jaget inte alltid ger röst
för ett stilla hjärtas gråt
eller att en slutligen går åt
går mot livets, insiktens höst
2016-06-23

  Minkki VIP
Fascinerande - så många världar det ryms i en mage... som barn föreställde jag mig att magkurret för dem som bodde i magen (idag kallar jag dem enzymer eller atomer eller mitokondrier eller något annat) var lika skrämmande som åskan var för mig - att magens invånare trodde det var AsaTor som körde i sin vagn. Att kanske också vi bara var små partiklar i en större värld vi inte visste något om. Som de ryska babuschkadockorna...
En helt osaklig kommentar, föranledd av Din text. Ursäkta mig!
2016-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP