Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå djupa ögon


Jag satt härom natten
med gitarren i knät,
och slog några vilsna ackord.

Jag tittade ut genom fönstret
och såg en mörk fasad
på höghuset här
bredvid.

Det lyste i ett enda fönster.

Det stod en kvinna i det ensamma fönstret.

Och hon tog av sig sina kläder så smärtsamt vackert.

Ungefär som om hon visste att jag såg.

Stillsamt vände hon om blicken

Och mötte mina fascinerade ögon.

Gud vad vacker hon var!

Vi såg på varandra en lång stund.

Vi kunde röra varandras tankar.

Och hon viskade igenom natten,
och hennes viskning sade;

”Kom!
kom hit upp till min värme!”

Jag släppte min gitarr,
sprang nedför trapporna,
och klev rakt ut på gården,
och fann rätt trappuppgång.

Och jag sprang rakt upp.

Och hittade rätt dörr.

Och hon öppnade dörren.

Och hon var helt naken.

Och hon bad mig komma in.

Och jag drunknade i hennes blå djupa ögon.





Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-24 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP