Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Crosswind


Crosswind

Är mitt gamla band.

Way back.

Jag hittade en en gammal VHS.

På våra gamla spelningar som jag
gjorde om till DVD.

Och jag visar inte denna för någon.

Bara möjligtvis för min familj.

Och grabbarna i det gamla bandet.


Vår sångare på den tiden.

Som skrev alla dessa fantastiska låtar.

Hade inte en spänn på den tiden.

Han lånade pengar av mig hela tiden.

Och han drog sedan till Japan med sin gudabenådade röst.

Med sitt fantastiska låtskriveri.

Och gjorde en fantastisk karriär.

Han gjorde många bra spelningar i Tokyo.

Vad jag hörde.

Och sedan dess kört hela världen.


Men jag hörde sedan via vissa kontakter.

Att han inte mådde så bra.


För mycket pengar och knark och så.

Och för många kvinnor.


Men när han landar i GBG.

Och inte vill ha journalister i varje hörn.

Och bara vill vila ut.

Så tar jag ut honom på bakvägen på Landvetter.

Och vakterna och tullen var förvarnade.

Och hundarna sniffade.

Och han var helt ren.

Som han hade lovat mig när han ringde mig från Dusseldorf.


Och jag sätter honom obemärkt i en svart V70.

Och vi bara drar iväg i natten.

Och han är tyst och tacksam.

Och jag gjorde lätt 210 över backen efter Landvetter.

För jag bara ville ha hem min vän.


För mitt gästrum i huset är hans.


Jag bäddade direkt när han ringde från Dusseldorf.

Och ingen har en aning vem han är.

Eller var han är.

När han är vilsen efter årtionden ”on the road”

Men nu är han trygg hos mig.

När vi snackar om gamla minnen.

Och dricker mjölk.

Och käkar kanelbullar i midsommarnatten.

I en trädgård någonstans på Hisingen.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 221 gånger
Publicerad 2016-06-24 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP