Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden av krogar och klamydia

Jag har vandrat alla gator och rökt i vartenda kvarter i den här staden. Jag har krossat knogar och hjärtan om vartannat. Mitt eget med. Jag har släpat mina människor och mina människor har släpat mig. Till tågstationen, till Boulognern, till Brynäs och till tryggheten på Norra Slotts.

Mina vänner. Hur de legat tysta och stjärnskådat med mig på stortorget tills våra ryggar värkt flera sommarnätter i sträck. Hur vi på något vis alltid hittat det som varit alldeles för nära och alldeles för långt bort. Samtidigt. Hur vi nästan ramlat i ån och vadat i skiten de andra så obrytt slängt framför oss. Hur vi varit så oförklarligt höga på kärleken till varandra. Och hur vi, åratal senare hånglat sönder nordost och stelt hälsat på hundratusen one-night stands på Söderhielmska.


Mina människor. Jag är trött nu.

Jag avgudar er, men Drottninggatan ger mig ingenting längre. Inget pirr i magen, ingen längtan. Hela staden stänger när jag går förbi. Kiosken på hörnet. Samma stammisrabatt men annars bara bleknade minnen. Kalles serverar mig min öl men ger mig inte mycket mer än så. Det är som om jag glömt hur man gör, vem jag är i den här staden. Bockar brinner om vintrarna men jag bara slocknar mer och mer.

Här växte jag upp och här vill jag ifrån. En gång för alla.




Fri vers av C.Wieske
Läst 369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-27 19:05



Bookmark and Share


  aol
Verkligen så bra insiktsfullt jaget skriver här nånstans så igenkännande och så berörande skrift,
2016-09-15

  Robin V
Briljant!
2016-06-27

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=70po_mW-4VU

2016-06-27

  Larz Gustafsson VIP
Staden är helt OK. Människorna är svårare.
Ofta misstänksamma, missunnsamma och avundsjuka. Man vill väldigt gärna lägga sig i och är oerhört konformistiska.
Gävle var nog en av de städer där det var svårast att vara punkare på sjuttio- och åttiotalet.
Glad ska man helst inte vara och inte heller intelligent.

Men, som sagt, jag älskar staden och har hyllat den i både ord och ton under årens lopp.

Norra Slotts? Bodde du vid Stortorget?
2016-06-27
  > Nästa text
< Föregående

C.Wieske
C.Wieske