Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedom jord

I underjordens djupaste vrår
Väntar jag på dig

Under marken

Där glöden aldrig slocknar
Där hoppet aldrig dör


Om du kunde se mig nu -
Fast existerar jag ens när du inte ser?
På riktigt en fundering

För jag är uppbyggd av samma ryggrad som du
Den dina fingertoppar retas med om nätterna

Säger det om och om igen
Som ett mantra
Som ett eko av mig själv

Men jag lovar att det är jag
Där någonstans

Nedom jord




Fri vers av C.Wieske
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-12 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du bor på samma ställe som kerberos. så jag förmodar att du träffat honom irl. vet inte vad han gjort mot dig, eller vad du har gjort mot honom. jag har aldrig varit där. bara åkt förbi när jag bodde i skåne eller när jag skulle hälsa på delar av familjen.

det här låter som en avskedsdikt. jag hoppas du lever.

uhm. jag fattar inte dikten. den låter bra och originell dock. jag brukade läsa tonvis men för det mesta bara nyupplagda. problemet var att jag fick inget ut av dikterna.

men konstigt nog, för varje 10 dikter jag läste så skrev jag en dikt. vid den tiden så hade en visdomstand gått sönder. då på högra sidan, för några dagar sen nu på vänstra. det gör inte ont längre, jag har vant mig vid smärtan.

diktsamlingen som jag till slut efter 3 månaders tandvärk printade lästes av några på fountain house stockholm. sen tappade jag bort boken, och socialdemokraterna vann valet.

nu var det val igen, jag röstade samma som förra gången, F!, F!, EAP. kan väl inte kalla mig "feminist" direkt. mina beskyddarplaneter är venus och saturnus, och min mor kommer från neptunus.
2022-11-09
  > Nästa text
< Föregående

C.Wieske
C.Wieske