Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om sommaren, en dag


Om sommaren, en dag;
trasten sjöng
vänd mot den nedgående solen,
när skymningen föll
som tunga stenar långsamt

eller snarare som stentavlor
med numera obegripliga ord
men alldeles ljudlöst

genom skira moln i guld
och genom solens blekhet
på väg, ingenstans

Där fanns en förväntan
i det ögonblicket
om Äntligen, och månen
vad den kunde göra oss

Men allt var återigen
bara en ohörd uppmaning,
det som ingen såg
eller ville se

Alla människors blindhet
förvärvad och ärvd som klarsyn
genom sekler

fick Begynnelsen och Paradiset
att ännu en gång
som så ofta förr
gå förlorade.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-06-27 17:35



Bookmark and Share


  walborg
Oändlighet utan slut ...
2016-08-29

  Minkki VIP
tung läsning, uppgivande
2016-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
Jag undrar om det finns något som kan förändra historien, så den inte upprepar sig gång på gång...mycket berörande och tänkvärt skrivet...
2016-07-02

  RitaBrunner
Klarsynta existentiella tankar en dag om sommaren vid skymningen.
Skönskrivet!

2016-06-30

  StinaJ VIP
Vackert
2016-06-28

  Thomas Widemark
Ja, när man hör (kol)trasten sjunga i rena klingande toner en kväll kan allt vardagligt tjafs förblekna inför en högre ädlare känsla.
2016-06-28

    Dan Myrbeck
Tänkvärt om att vår klarsyn
inte är så klar.
2016-06-28

  stenhur VIP
lockar genom lungt auktorativt berättande till upplevande av alternativa verkligheter som inte förintas fastän det kan tyckas så
2016-06-27

  Ingrid Trolle
En vacker text om
vårt förlorade Paradis
och människans totala
oförmåga att bevara
och vårda
2016-06-27

    ej medlem längre
Mycket fint skaldat med stor känsla och en tidlös visdom.
2016-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP