Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal dikt som jag har haft skriven här tidigare på ett konto jag hade innan det här.


Klädkod för trivsel

Jag föddes utan ålder, omedveten om vad sådant är,
men lär mig med tid att det får gå åt år om
år går åt
för att få en dag i sänder i ett
sammanlagt antal.

Jag föddes utan viljan och dör förmodligen likaså,
grå, trist, askfat, höst, vinter och vår
med minne kvar av ett endaste citat:
"Du borde inte dö även om alla vill dö i natt."

Som vi klädde oss fint i andras, som vi fann där vi står.

Dina ögon ser i ljusets hastighet
hela vägen från kakel till tapet.
Svikna vrister; tömd på blod.
Och havets bottens smak är god.
Klistra klister inombords.
Ibland så får man plötsligt nog.
Dina ögon ser allt som verklighet
men inget mer så vitt jag vet.

Sanningstal är en konstform utan tungor.
Sanningstal döljer konturerna i skuggor.
Sanningstal delar lovord mellan ugglor
men
men
men
det kommer ingenstans utan oro.

Till dess att vi tiger för att vi har halsen fylld av fiskben.
Till dess att vi tigger om en triangel som är likbent.

Så vi klädde oss fint i andras, som vi fann där vi står.




Fri vers av regnskuren
Läst 1306 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-01 04:05



Bookmark and Share


  Robin V
Galet bra!
2016-07-19

  Ergo Summa
WOW! Det här var riktigt riktigt bra..gåshud efter gåshud för att du förvånar läsare gång efter gång...med vad som känns som verkliga händelser tolkade från en poets språk.
2016-07-10

    Shush
underbar. hela vägen igenom.
2016-07-10

  Larz Gustafsson VIP
Bort med alla klädkoder.
2016-07-03

  Lily Lisbon
Alldeles utomordentligt.
2016-07-03

  Missi VIP
Du får en skriftlig applåd för denna!
2016-07-01
  > Nästa text
< Föregående

regnskuren