Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som jag har stirrat på i 3 år.


Hennes hår

hörde sång
på håll
nära intill
viskningar
uppströms
längs ryggraden
och blev lockad att
känna trygghet
när hon
utan ord beskrev ett helt nytt sätt att
vara vid liv


andan tappade upp ett bad


och det föll i glömska
hur jag var
endast barn

inuti en målning med
ingen kanvas
absolut

och det föll i glömska
när jag var
endast barn

inuti ett växthus med
en fjäril där
allt slog ut

försvunnen åt tid

funnen i tid


hennes hår
en biografi
till rytmen
skriven kursivt
i skrivstil
med stillhet
mellan raderna
kändes trivsamt
när hon
under höguppläsning skådade min blick
inför publik




Fri vers (Fri form) av regnskuren
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-08-03 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

regnskuren