Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vingslag

himlen mellan tallens grenar
fönsterrutan, en hinna mellan dröm och eftermiddagen som ligger likt en blöt filt över taken
hon som stannat i ingentinget
med andetagen studsandes mellan resår och nattduksbord
ett tomt juiceglas
ljuden från rören
lägenhetens alla lampor släckta
han
i badrummet
hälar mot brokigt stengolv
ljusår från pågående afterwork
fast i sin spegelbild
illamående vid åsynen av kvarglömda skäggstrån i handfatet
det brinner mellan väggarna
glödande klot slungas genom tomrummet
dör bakom stilla duschdraperi
hon
fast med blicken på tallens knottror
oförmögen och förtegen
det bor inga duvor i tallen längre
grannbarnen har slutat spela bandy
löftet de gav varann
suddigt i kanterna
gasolens klick klick klick när hon förmått släppa tallen med blicken
ljudlöst, mödosamt släpat det uråldriga linneskåpet fram till dörren
en kakelbarrikad
en hindrad utväg
en klenod i vägen för en annan
suset i rören
gasoltubens ljudlösa rop
han
vid badrumsdörrens handtag
hon
vid köksbordets trötta duk
fingrar över brödsmulor och aska
handen ömt om tändarens kropp
klick klick
kommer aldrig igen




Fri vers av tildam
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-05 19:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tycker om ditt flöde av ord..
meningar.. sammansättningar..
ja.. och din titel påminner mig
om något.. jag minns..
2016-07-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
ditt belevande språkbruk kommer då alltid igen i full vigör, som här
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam