Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon är allas vår vän


Anna britt

AnnaBritt hon vandrar så säll så nöjd och glad

hon är som en sol hjälper andra om kan 

uti våran lilla stad, man blir så varm i hjärtat

när man hör hennes mjuka steg, hon är en

tösabit från Skåne av rätta virket så rättvis

stark och seg, hon håller fanan så högt hon

bara kan en tuffing i det goda som ärar sitt

svenska land, alla stjärnor skimrar på himmlen

över Österlen och en liten Skånetös som när man möter

henne på sin promenad då blir man aldrig ledsen då blir

man bara glad.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 655 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2016-07-07 12:29



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Vilken fin hyllning utan överdrifter. Nyhemkommen från stadens lasarett håller jag på att plita på en text med arbetsnamnet

Änglar i vita byxor och blå Foppatofflor.

En hyllning skall det bli till alla dessa sjuksköterskor av såväl man som kvinnokön. De tog hand om mig och mitt skraltiga hjärta.

2017-01-06

    ej medlem längre
En underbar skildring av en person som ger bra energi! lätt att tycka om.
2016-09-11

  Kim VIP
Åh, den här blev jag glad av! Så fint skrivet om en person som existerar(förmodar jag)….!!!
2016-09-01

    Dan Myrbeck
Glädjespridare behövs, särskilt i vår tyvärr mörka tid. Bra belyst.
2016-08-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
Sköna Anna Britt
2016-08-08

  överlevaren VIP
Härlig varm text som sprider glädje!
2016-08-05

  limerick
Så fint och kärleksfullt!
2016-07-23

  Karina"Kia"
Vacker ton i textens alla vackraste hyllning..till en glädjespridare stor!
2016-07-17

  anits VIP
En fin och kärleksfull hyllning till en fin vän!
2016-07-16

  Nannie
fin dikt o hyllning till Anna Britt
2016-07-12

  Lars Hedlin
Gillar din sjungande text
2016-07-11

  StinaJ VIP
En sådan fin hyllning till AnnaBritt. Jag kan inte låta bli att höra musik när jag läser orden. Tänk om denna dikt kunde få bli tonsatt. vikjen underbar liten kärlekssång den blir.
2016-07-11

  louisegirl
Så varmt och fint diktat, om en vacker själ.
2016-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
En go hyllningsdikt...
2016-07-09

  Fem hjärtan VIP
En härlig dikt om en vacker själ!
2016-07-09

  Jaseph
Vi gör alla så gott vi kan,
men en del utmärker sig
med kärlekens alla
kännetecken. En
god text.
2016-07-08

    ej medlem längre
Så vackert du skriver om denna fina Skånetös som är till glädje för sin omgivning!
2016-07-08

  Svartsilver
en vacker själ!
2016-07-07

  walborg
Så fint berättat om Anna britt!!!
2016-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2016-07-07

    ej medlem längre
Njuter av den här texten!
2016-07-07

  Niliboy
Som Edvard Persson, brukar spisa honom på Spotify!
2016-07-07

  Quasimodo
En härlig och skön text!
2016-07-07
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol