Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag, en människa?!

När orden tryter tar nävarna vid
och ingenting förändras då de berörda fortsätter
att vara olyckliga på varandra
Ett tecken på bristande intelligens då alla människor
skulle kunna hålla sams om alla människor
bara visade lite empati och respekt för varandra
För om ingen gör det mot någon annan det som de själva
inte vill bli utsatta för skulle vi kunna ha en helt
fantastisk värld då alla vapen bara vore ett minne blott
Numera bara en dröm då det sägs att så länge det finns
två människor på jorden så kommer det att finnas krig
Något som jag själv helst inte vill tro på då jag själv inte
tror på att våld förändrar någonting till det bättre
Vilket i sin tur skulle dumförklara mig som individ
Något som jag naturligtvis inte vill bli förknippad med
För om vi ska få kalla oss människor så ska vi inte heller
bete oss som vilda djur...

När orden tryter tar nävarna vid!

Ken Cassel
9/7-2016




Fri vers av Ken Cassel
Läst 375 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-09 05:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo! Vilken stark och klok text!
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel