Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM DEN JAG ÄR

 

 

den erfarenhet som finns

i Hjärnkontorets vindsrum

ler genom mina ögonpar

gäckar orosmolnens muller

det fina med kråksången är

att den är kråkans - inte min

 

 

vänder blicken mot regnskyn

låter dropparna rena mig hel

ser svalorna hasta mot träden

där insekterna flockats i skydd

samlar guldkornen i en korg när

dagens mättnad mognat färdigt

 

 

det är livet mitt som lever med mig

det är dagen min som gör mig vitter

somliga de ser mig hasta fram där jag

raskt hämtar skogens skatter i korgen

att njuta i vinterns svala dagars famn

koka lycka på mina fångster ska jag då

 

 




Bunden vers av Solstrale VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-07-11 12:36



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Vackert målar du en tavla av ord.. Med ett djup man förstår efter en stunds betraktande...! Mycket bra!
2016-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng, många fina inslag i varpen!
2016-07-12

  soligajag_1 VIP
Härliga liv som omger dig med skogens nektar och dess ljud som tar dig i besiktning. Njuter o mår gott av alla sktter du funnit i din korg!
Härlig poesi om hjärnkontorets innersta känsla!
2016-07-11

  Marianne Räf
En underbar sistarad (innebörden)!
Gillar ditt språk.. Ev, skulle helheten
vinna på en liten nedkortning ! Kram.
2016-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP