Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Hoppets lilla humla"



Himlens humla
Kunde inte sluta mumla

"Du är bättre än du tror"

Med sina svirrande
Änglavingar

Flög den brummande
Omkring
Med sin runda kropp

Fast det egentligen
Inte borde gå

Samlade frömjölsdamm
Till sina små

Surrade mitt framför
din näsa

Och flög in mellan dina öron
Strödde lite av sitt blomster
-mjöl inne i ditt huvud som blev
till sinnligt snirklade bokstäver

Som
Dina ögon förvånat kunde avläsa

Där stod: Fastän Världen är så stor
Du är mycket bättre än du tror"

Brumelibrumade förnöjsamt

Och försvann ut mellan det öppna
Fönstret och svävande tyllgardiner

I morgonsolens första strålar
med Nattviolens sista
förföriska doftslinga. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-07-12 05:23



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Under bart diktat om denna nyttiga lilla varelse.
2016-07-12

    ej medlem längre
Mycket fint!
2016-07-12

  Irene Åberg
Hej*
Så Vackert*Så
Lilla*Humla*Full av Energi*
Nuaturens*Under*Kram*
2016-07-12

  i af apa
oy så fint!
nu vill jag humla!
2016-07-12

  mare VIP
Så fin dikt! ;)
2016-07-12

  Stefan Albrektsson
Ja, visst är det en fantastisk varelse, denne hoppets humla?!? Finfint!
2016-07-12

  Bossepoet från Österbotten
Vackert skaldat
om trons obändliga kraft.
Kan humlan så kan vi
.........
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP