Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige har tagit Djävulen i hand

 

Förvånas icke
av ödets nycker
Som gör att världen badar
i allt fler oskyldiga gravar
Det är oändlighetens fara
när pengar är så rara

Alla vill ha mer och mer
ingen bryr sig om vad som sker
Ursäkterna blir otaliga
i att bortförklara resultatets påtagliga
Stackars de längst ner på stegen
som alltid måste betala avdragen

Vårt kära Sverige idag
är inte längre något undantag
Tvärtom, ingen bryr sig längre om riktigt sjuka
kostnadseffektivt ses de bara som aska i en kruka
Men majoriteten här låtsas fortfarande vara mjuka
använder örongodis falskt som djävulens sluga

Vägrar använda sin privata plånbok
spelar som näcken med en farlig stråke
Lockar sjuka till döden
för att slutligen gladeligen se dem begravas i nöden
Själva skrattar de och plussar ekonomiskt på lite till
i det (M)oderna jobbskatteavdragets obarmhärtiga demokratiska stil




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-13 19:24



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

Tack för den fantastiska framställning
av vårt land. och den brutala orättvisa
som brett ut sig. Mycket välformulerad
jag ser samma hemska sanning,med
vidöppna ögon.
2016-07-14

  M M Mannheim VIP
En mycket intressant text!
2016-07-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Oj, med vilket fart utjämnas och drog Sverige likhetstecken med resten av värsta länder i Europa, eller i Afrika, varför folket är så insomnad och inte reagerar bevara sina nationella resurser, tänk bara, skogsfrukter, hur mycket rikedom och terapi erbjuder, och vi måste betala 34, Skr på en ask blåbär av 125-gram, under säsongtid på grund av är för dyrt med svenska nationella atleter. måste hämta från andra länder.
Trevlig sommar!
2016-07-13

    ej medlem längre
Ja så sant, det går fort utför...
2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP