Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text till nyliberalen söder om söder

Du var aldrig någon talare
bara en tanklös tänkare
En som höll SL-kortet hårt mellan vitnande knogar
i förortens natt som brann

Du var aldrig någon kampsportskämpe
eller medveten feminist
Du var fri från alla fack och kontrakt
men blev rånad på din ideologi

Hårt mellan vitnande knogar
i hjärtats kreatur som brann
Stigande puls nedanför Telefonplans tunnelbanetrappa
gestalt av hat helt nära intill

Gestalt av hat, gestalt av tvång
gestalt av fack och kontrakt
Väsandes i ditt blossande öra
om din i sinom tid, din undergång

Du, nyliberal med drömmar om världen och lackade skor,
Res dig upp och tala, som den tanklösa tänkare du är!

Släng bensin över solnedgången
torka våra libertarianska krokodiltårar
Res er för friheten på gator och torg
Vi är värda mer än väsnande hat
försvarande våran värdighet.




Fri vers (Fri form) av Alice Elisabeth
Läst 371 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-16 19:07



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Tycker mycket om denna.
Du formulerar dig elegant.
2016-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Han hade ingen politisk uppfattning alls då Han gick på jorden, och det har Han fortfarande inte.
Jag hatar liberalismen lika mycket som jag hatar nazismen, anarkismen och SD.
2016-07-16

    tehdog
Men Larz, Jesus var libertarian.
2016-07-16

  Larz Gustafsson VIP
Nyliberalismen är ett gissel.
2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Alice Elisabeth
Alice Elisabeth