Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en badflotte - ett liv - en meditation


För vindens skull


För vindens skull


simmar hon 30 m i kallt vatten
för kallt för henne
klättrar hon upp på metallstegen
till den varma träflotten
och lägger sig ömt tillrätta

för vindens skull

känner hon den våta textilen mot rumpan
hälarnas hasande mot strävt trä
hjärtats pickande i dom kalla fingertopparna
när kroppen övervinner kylan i solen

för vindens skull

kisar hon mot solen som
värmer kinderna medans
vattendropparna på ögonfransarna
spelar med sitt regnbågsskimmer

för vindens skull 

ligger hon blickstilla
med näsan upp och
hårtofsarna viftar vimpellätt runt omkring
och gladan med sin breda stjärt
står där ovanför spanande
i sin allvarliga lek

för vindens skull

för att möta vinden i sitt

evighetsnu 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-19 18:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
möta vinden i sitt
evighetsnu ...
2016-07-20

  Sanna i badet VIP
Härlig sommarmeditation! Tack!
2016-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP