Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen katt



Ingen katt som väcker mig
med en mjuk tass på kinden

Ingen katt som väntar
i dörröppningen

Ingen katt som följer med
till brevlådan

Ingen katt som svansar
efter mat vid kylskåpet

Ingen katt som gör lustiga språng
efter bara en papperstuss

Ingen katt som lämnar efter sig
dammtussar i hörnen

Ingen katt som vässar klorna
och kurar i bästa soffan

Ingen katt som spinner
och värmer i knät

Ingen katt som vaktar fågelbordet
i fönstrets solstrimma

Ingen katt som stolt visar upp
sitt villebråd

Ingen katt
bara ett par felställda skor

Ingen katt

Hon blev arton år




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 345 gånger
Publicerad 2006-05-09 21:24



Bookmark and Share


  Sofia i hatstaden
När en katt försvinner blir inget som det varit!Sorgligt!
2006-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors